Els Kraamzorg

 Els Kraamzorg

        Natuurlijk, liefdevol en betrokken

Over Els

 

Mijn naam is Els de Jong en ik woon in Harderwijk. Ik ben getrouwd, heb 5 kinderen en mag me zelfs al oma noemen! Na in de gehandicaptenzorg en ouderenzorg gewerkt te hebben, heb ik me in 2009 omgeschoold tot kraamverzorgende. Hiermee kwam een droom uit die ik als jong meisje al had. Sinds die tijd werk ik met heel veel plezier in de kraamzorg, eerst in loondienst bij verschillende kraambureaus en vanaf 1 januari 2017 als zelfstandige.

In 2018 heb ik verschillende scholingen gevolgd in de natuurlijke kraamzorg, wat een bijzonder mooie verdieping geeft in het geven van deze zorg. Natuurlijke materialen en middelen worden ingezet om als moeder te kunnen herstellen en tot rust te komen. En om als baby op een rustige manier te wennen op deze aarde, waar alles anders is dan in de veilige, warme baarmoeder.

Elke kraamtijd is een bijzondere ervaring waar ik enorm van geniet.

Iedere keer ben ik weer onder de indruk als er een nieuw kindje geboren wordt, zo uniek en speciaal. Maar tegelijk de geboorte van een nieuwe vader en moeder met wie ik deze mooie gebeurtenis mag meemaken van zo dichtbij...

Het is prachtig om te zien hoe de ouders elke dag meer vertrouwen krijgen in de zorg voor hun baby, zodat het zich geliefd, geborgen en veilig voelt. En na een week mag ik het gezin weer vol vertrouwen loslaten. Ik heb een van de mooiste beroepen die er bestaan en ben dankbaar dat ik zo'n bijzondere tijd in de gezinnen mag meebeleven.

 

 

Werkwijze Els Kraamzorg

 

Kennismaking

Wil je dat ik langskom voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek, neem dan contact met mij op. Binnen een paar dagen bel ik je om een afspraak te maken. We kijken of het klikt tussen ons. Aan het eind van het gesprek spreken we af of je met mij verder wilt.

Kies je voor mij, dan brengen we de zorg onder bij Kraamzorg1op1. Zij zorgen voor de financiele afwikkeling van de zorg. Wanneer je een restitutiepolis hebt bij jouw verzekering, dan hoeft dat niet, maar kan dat rechtstreeks bij je verzekering geregeld worden.

 

Voor, tijdens en na de bevalling

Voor de bevalling, in de zevende maand, kom ik bij je thuis voor een intakegesprek. We bespreken wat jouw verwachtingen en wensen zijn, wat mijn werkwijze is en wat mijn mogelijkheden zijn. Zo kan ik mijn zorg afstemmen op wat jij nodig hebt. We nemen je vragen door die je op dat moment bezighouden. En als je later nog met vragen zit, kun je me altijd bellen of mailen.

 

Tijdens de bevalling thuis kom ik al bij jullie, om jou te ondersteunen en de verloskundige te assisteren. Op de achtergrond ben ik rustig aanwezig en als het nodig is, sta ik jullie bij. Als het onverhoopt toch een ziekenhuisbevalling wordt, ligt het aan het ziekenhuis zelf of ik daarbij aanwezig kan zijn of niet.

 

Wanneer jullie kindje geboren is, ben ik er voor jullie met mijn zorg, advies en een luisterend oor. Ik begeleid je bij het geven van borstvoeding en wanneer je flesvoeding geeft, ondersteun ik je hierin. De gezondheid en groei van jullie baby houd ik goed in de gaten en neem mijn eigen babyweegschaal mee.

Jouw herstel is natuurlijk van groot belang. Ik bied je zorg met aandacht, rust en warmte in een zoveel mogelijk natuurlijke benadering, zoals bijvoorbeeld met gezonde en voedzame voeding, verschillende kamille toepassingen en schouder- en voetmassages. Zo kun je heerlijk tot rust komen, herstellen en genieten tijdens deze dagen.

Ook jullie nieuwe kindje vraagt om aandacht, bescherming en een warm plekje en communiceert op zijn eigen manier. Dan kan ik  jullie helpen om te leren begrijpen wat hij je probeert te vertellen en hoe je hem daarbij kunt helpen.

De hechting met jullie baby heeft natuurlijk ook een belangrijke plek tijdens de kraamweek. Door je baby regelmatig met zijn blote huid op jouw huid te nemen, geef je hem op een prachtige manier je warmte en je liefde. Op deze manier leer je  je baby steeds beter kennen en kun je hem geven wat hij nodig heeft.

Verder neem ik in deze dagen jou en je partner de zorgen uit handen door mijn ondersteuning in het huishouden en de zorg voor de eventuele andere kinderen.

 

Zorggarantie

Als zelfstandige in de kraamzorg werk ik samen met collega zzp'ers uit de omgeving die professioneel en volgens dezelfde waarden werken als ik doe. Het kan namelijk zijn, dat als ik onverhoopt niet in staat ben om mijn zorg aan jou te verlenen, er een ander is die mijn plaats inneemt. Zo ben jij altijd verzekerd van zorg.

Wij werken volgens de richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisaties WHO en UNICEF.

Daarnaast ben ik geregistreerd bij het Kenniscentrum Kraamzorg en werk ik samen met kraamorganisaties die HKZ gecertificeerd zijn, zoals Kraamzorg1op1,

Geboortezorg Eigenwijs.

 

Werkgebied

Mijn werkgebied beslaat de provincies West-Gelderland, Oost-Utrecht, Zuid-Flevoland en Zuid-Overijssel In overleg is er veel mogelijk, dus waag altijd een telefoontje of mailtje.

 

Uren kraamzorg en vergoeding

Over het algemeen krijg je 49 uur kraamzorg wanneer je borstvoeding gaat geven en 45 uur kraamzorg bij flesvoeding, verdeeld over 8 dagen. Deze worden vastgesteld door een Landelijk Indicatie Protocol (LIP-formulier).

Heb je minder of juist meer uren zorg nodig, bijvoorbeeld na een keizersnede of hulp bij de borstvoeding, dan is het mogelijk om in overleg met jullie en de verloskundige de uren aan te passen naar wens.

 

Kraamzorg wordt vergoed vanuit het basispakket van de ziektekostenverzekering. Daarnaast betaal je een wettelijk vastgestelde eigen bijdrage per uur. In 2020 is deze € 4,50 per uur. Wanneer jullie aanvullend verzekerd zijn, is de kans groot dat jullie deze bijdrage geheel of gedeeltelijk vergoed krijgen. Check dus voor de zekerheid even de polisvoorwaarden van jullie verzekeraar.

 

Els Kraamzorg

Natuurlijk, liefdevol en betrokken


www.elskraamzorg.nl

Tel : 06 30725995

E-mail: info@elskraamzorg.nl

KvK 67627420